Briller til job

Få et nyt syn på opgaverne

Til alle job er det naturligvis vigtigt at kunne se alting tydeligt. Det hjælper optikeren med.

Der findes mange tilfælde, hvor jobbet er afgørende for, om man har brug for en speciel brille. Det kan eksempelvis være en fordel for elektrikeren at få en brille, hvor læsefeltet er placeret øverst i brillen. Det gør arbejdet lettere, når der eksempelvis skal monteres strømudtag i loftet.

Det kan også være bibliotekaren, som har brug for en særlig brille, der gør det muligt at læse titlerne på de øverste hylder.

Når vi snakker om briller og job, handler det sig i mange tilfælde dog om det, der kaldes for skærmbriller.

HVAD ER EN SKÆRMBRILLE?

En skærmbrille er en brille, hvor synsafstanden til skærmen tilpasses. På den måde bliver synet anstrengt mindst muligt, når der arbejdes ved en skærm.

HAR DU BRUG FOR EN SKÆRMBRILLE?

Hvis du sidder meget foran en pc og har oplevet nogle af følgende gener, så er det en god idé at få en synsprøve. Den kan afgøre, om du har brug for et par skærmbriller.

  • Du føler irritation af øjets slimhinder
  • Du føler tørhed i øjnene
  • Du har flimmer for øjnene
  • Du føler trykken over og bag øjnene
  • Du får hyppigt hovedpine

 

BESTIL TID

HVAD SKER DER MED ØJNENE VED SKÆRMARBEJDE?

Øjet har bedst af at arbejde dynamisk. Det vil sige, at øjet har bedst af at indstille sig fra den ene afstand til den anden uafbrudt.

Det er dog ikke tilfældet, når man sidder foran en skærm. Her kommer man hurtigt til at sidde og kigge på den samme afstand i flere timer i træk. Skærmarbejde er derfor belastende i sig selv. Har man i forvejen en lille synsfejl, kan skærmarbejdet være medvirkende til gener.

ÉN- ELLER FLERSTYRKEGLAS

Hvis man arbejder ved en skranke eller i en reception, kan det være en god løsning med en skærmbrille med flerstyrkeglas. På den måde kan man både se skærmen og hen over skranken.

Yngre mennesker kan normalt klare sig med en skærmbrille med én styrke. Når man har passeret de 45 år, bliver behovet for tilpasning til de forskellige afstande til skærm og tastatur større. Der er derfor et større behov for skærmbriller med flerstyrkeglas.

HVEM BETALER?

Ifølge Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1108 af 15.12.1992 er arbejdsgiveren forpligtet til at betale for synsprøve, (standard-)stel og glas. Du kan læse mere på Dansk Erhvervsoptik.

Vil du vide mere om, har vi lavet en brochure om skærmbriller.

KONTAKT OS

Er du i tvivl om, du har brug for en skærmbrille? Så kig ind i forretningen, så hjælper vi dig med både synsprøve og eventuelt valg af brille.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os på 33 14 42 52, ligesom du også kan bestille en tid til synsprøve.