​Kontaktlinser og børn

Hvornår er man stor nok til kontaktlinser?

​Der er to vigtige faktorer, når man skal vurdere, om et barn kan bruge kontaktlinser: modenhed og hygiejne.

Det betyder, at man ikke kan sætte en bestemt aldersgrænse for, hvornår et barn er stor nok til at få kontaktlinser. Det vigtigste er derfor, at barnet forstår vigtigheden af hygiejne og er parat til at tage ansvaret for at behandle øjne og kontaktliner korrekt.

Vurder om dit barn er stort nok

Vi har herunder samlet en række udsagn, som kan give et fingerpeg om, hvorvidt dit barn er modent nok til kontaktlinser. Hvis du kan svar ja til de fleste af udsagnene, kan kontaktlinser være en mulighed for dit barn.

  1. Dit barn passer kommer som hovedregel til tiden
  2. Dit barn kan overholde aftaler
  3. Dit barn sørger selv for at få ordnet lektier
  4. Dit barn dyrker sport med venner eller i en klub
  5. Dit barn sørger selv for at børste tænder om morgenen og aftenen
  6. Dit barn vasker altid hænder efter toiletbesøg
  7. Dit barn “snyder” ikke for at undgå bad efter sport eller gymnastik
  8. Dit barn har en god forklaring på, hvorfor kontaktlinser vil være et godt supplement til briller

Det vigtigste er, at det er et stort ønske for dit barn at få kontaktlinser. Det er nemlig motivationen hos barnet, der bestemmer, om det bliver en succes.

Samtidig er det dog også vigtigt med et godt samarbejde mellem optiker, forældre og evt. øjenlæge, så den rigtige beslutning kan blive taget.

Er du i tvivl, bør I vente, til du er helt sikker på, at dit barn er klart - Du kan også læse mere om synet gennem livet og hvordan synet løbende ændrer sig her på siden samt hvordan kan kan træne dit syn.

Få hjælp hos din optiker

Når optikeren tager synsprøven til kontaktlinser eller briller, bestemmes både den nødvendige styrke og hornhindens geometriske krumning, ligesom hornhindens og øjets øvrige tilstand undersøges for at se, om der skulle være nogle hindringer for at anvende kontaktlinser.

Vi anbefaler ofte, at børn bruger 1-dagslinser, da man med dem helt undgår rengøring. Barnet skal altid have en brille som reserve til aflastning om aftenen og i weekenderne.​

Hyppig kontrol er vigtig

For at sikre, at barnets øjne er velfungerende, indkalder vi børn til kontrol oftere. Du kan selvfølgelig altid kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.​

Hvad skal du selv gøre?Hvad skal du selv gøre?​

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje. Du bør selv være helt sikker på, hvordan kontaktlinser håndteres, så du kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt.

Opstår der øjenrødme, smerte eller andre gener, skal kontaktlinserne tages ud, og du skal kontakte optikeren.

Kontakt os

Overvejer du kontaktlinser til dit barn? Så er du naturligvis velkommen til at kigge ind og få en snak om mulighederne. Du kan også kontakte os på 33 14 42 52.

Vi har også samlet en folder, hvor du kan læse om børn og kontaktlinser.

Få tjekket dit syn hos os

​Vi tilbyder også et synstjek, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for briller, og skulle det vise sig at være tilfældet, hjælper vi dig naturligvis med at finde den helt rigtige brille- eller linseløsning.

- Anni Sørensen

Rigtig god service, personlig, professionel og venlige. Der er god tid til alle dine spørgsmål. Alle smiler og hilser dig velkommen og så har jeg fået et par gode velsiddende briller. Rigtig god oplevelse som jeg kun kan anbefale​.

- Pia Vermundsen

Bedste betjening, største tålmodighed og så faglige dygtige. Er så glad for, at jeg valgte at gå ind til jer

- Marianne Ottosen

Lille fin optikerforretning med kyndige og dygtige medarbejdere. Super god service. Der bliver taget hånd om en fra man kommer til man går. Positiv oplevelse kan varmt anbefale dem

- Lone Falster

Jeg fik en fantastisk, kompetent og personlig behandling. Her er masser af tid til forklaringer, justeringer, vejledning og gode råd. Jeg anbefaler Lise Frandsen til alle - især hvis man har komplicerede brilleglas. ; )

Kontaktoplysninger

FRANDSEN OPTIK

Vester Voldgade 6, 1552 København V

Klik her for rutevejledning

CVR​: 32264948

Telefon: 33 14 42 52

E-mail: butik@frandsenoptik.dk

Åbningstider

Mandag - Torsdag

10.00 - 17.30

Fredag

10.00 – 18.00

Lørdag

10.00 – 14.00

Det er muligt at aftale andre tidspunkter, kontakt os gerne.

At bestille briller og få målt øjne er en tillidssag. Hos Frandsen Optik forklarer og viser vi dig, hvorfor du bør få briller, samt hvad gode briller gør for dine øjne.