Kontaktlinser og børn

Hvornår er man stor nok til kontaktlinser?

HVAD ER “STOR NOK”?

Der er to vigtige faktorer, når man skal vurdere, om et barn kan bruge kontaktlinser: modenhed og hygiejne.

Det betyder, at man ikke kan sætte en bestemt aldersgrænse for, hvornår et barn er stor nok til at få kontaktlinser. Det vigtigste er derfor, at barnet forstår vigtigheden af hygiejne og er parat til at tage ansvaret for at behandle øjne og kontaktliner korrekt.

VURDER OM DIT BARN ER STORT NOK

Vi har herunder samlet en række udsagn, som kan give et fingerpeg om, hvorvidt dit barn er modent nok til kontaktlinser. Hvis du kan svar ja til de fleste af udsagnene, kan kontaktlinser være en mulighed for dit barn.

  1. Dit barn passer kommer som hovedregel til tiden
  2. Dit barn kan overholde aftaler
  3. Dit barn sørger selv for at få ordnet lektier
  4. Dit barn dyrker sport med venner eller i en klub
  5. Dit barn sørger selv for at børste tænder om morgenen og aftenen
  6. Dit barn vasker altid hænder efter toiletbesøg
  7. Dit barn “snyder” ikke for at undgå bad efter sport eller gymnastik
  8. Dit barn har en god forklaring på, hvorfor kontaktlinser vil være et godt supplement til briller

Det vigtigste er, at det er et stort ønske for dit barn at få kontaktlinser. Det er nemlig motivationen hos barnet, der bestemmer, om det bliver en succes.

Samtidig er det dog også vigtigt med et godt samarbejde mellem optiker, forældre og evt. øjenlæge, så den rigtige beslutning kan blive taget.

Er du i tvivl, bør I vente, til du er helt sikker på, at dit barn er klart.

BESTIL TID


FÅ HJÆLP HOS DIN OPTIKER

Når optikeren tager synsprøven til kontaktlinser, bestemmes både den nødvendige styrke og hornhindens geometriske krumning, ligesom hornhindens og øjets øvrige tilstand undersøges for at se, om der skulle være nogle hindringer for at anvende kontaktlinser.

Vi anbefaler ofte, at børn bruger 1-dagslinser, da man med dem helt undgår rengøring. Barnet skal altid have en brille som reserve til aflastning om aftenen og i weekenderne.

HYPPIG KONTROL ER VIGTIG

For at sikre, at barnets øjne er velfungerende, indkalder vi børn til kontrol oftere. Du kan selvfølgelig altid kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

HVAD SKAL DU SELV GØRE?

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje. Du bør selv være helt sikker på, hvordan kontaktlinser håndteres, så du kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt.

Opstår der øjenrødme, smerte eller andre gener, skal kontaktlinserne tages ud, og du skal kontakte optikeren.

KONTAKT OS

Overvejer du kontaktlinser til dit barn? Så er du naturligvis velkommen til at kigge ind og få en snak om mulighederne. Du kan også kontakte os på 33 14 42 52 eller udfylde vores kontaktformular.

Vi har også samlet en folder, hvor du kan læse om børn og kontaktlinser, som du kan downloade lige her.