Synstræning

Når øjnene skal samarbejde

Synstræning handler om at træne øjnene til at arbejde sammen. Det vil sige, at man sørger for at samsynet fungerer. Hvis samsynet ikke fungerer, vil synsproblemer ikke fuldt ud kunne afhjælpes med brille eller kontaktlinser.

Man vil derfor ofte opleve symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere.

Kontakt os

HVEM HAR BEHOV FOR SYNSTRÆNING?

Behov for synstræning kan afdækkes med en specialiseret synsprøve. Denne anvendes ved symptomer som dobbeltsyn, træthed ved læsning, manglende koordination og motoriske problemer, eller hvis man ikke kan bedømme afstand eller fokusere.

HVAD ER FORMÅLET MED SYNSTRÆNING?

Øjet styres af muskler. Ved hjælp af øvelser kan man lære at styrke og beherske øjenmuskulaturen, så man udvikler en mere effektiv og præcis synsfunktion.

Synstræningen arbejder ikke kun med synet, men også med reflekser, koordination, balance og motorik.

HVORDAN FUNGERER SYNSTRÆNING I PRAKSIS?

Et synstræningsforløb omfatter hjemmeøvelser samt øvelser og praktisk vejledning hos synstræneren.

Man skal bruge ca. 15-30 minutter om dagen på synstræningen. Til gengæld giver træningen meget hurtigt resultater. Gennem hele forløbet kontrolleres udviklingen hos enten optiker eller synstræneren.

Vil du gerne vide mere om synstræning? Så har vi lavet en folder om synstræning.

KONTAKT OS

Er du i tvivl, om du har brug for synstræning? Så kig ind i forretningen og lad os hjælpe dig. Vi er placeret lige ved Rådhuspladsen i København.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os på 33 14 42 52 eller bestille en tid hos en optiker.